BG SAT - Форум за сателитна телевизия
БЪЛГАРСКИЯТ САТЕЛИТЕН ФОРУМ

Сателитна телевизия от Мтел / възможности

Създайте нова тема   Напишете отговор    BG SAT - Форум за сателитна телевизия Форуми -> ОБОРУДВАНЕ
Предишната тема :: Следващата тема  
vlado0686
новобранец
новобранец

МнениеПуснато на: Вто 03-02-2015 12:03 pm    Заглавие: Сателитна телевизия от Мтел / възможности Отговорете с цитат Back to top

Здравейте на всички!

Имам един лек въпрос, прощавайте ако ви изглежда тъп но съм нов в тая сфера. Преди около месец ми инсталираха сателитна телевизия от Мтел със антена подобна на тази от Булсатком, с 2 конветртора/двоен такъв за 2 приемника.

Въпросът ми е: Може ли на тази антена да се инсталира моторче, което да я върти и съответно да търся други сателити/спътници които са със свободни канали? Ако да - как да стане, какво ще препоръчате?

Благодаря,
Владо

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
AChechev
Разбиращ
Разбиращ

Местожителство: Sevlievo

МнениеПуснато на: Вто 03-02-2015 12:21 pm    Заглавие: Отговорете с цитат Back to top

По принцип това ще ти свърши работа http://www.vga-sat.com/e-shop/index.php?%CC%EE%F2%EE%F0%E8-%E7%E0-off-set-%E0%ED%F2%E5%ED%E8,63,но не съм сигурен,дали приемника ти има такава функция за работа с мотора.

vlado0686
новобранец
новобранец

МнениеПуснато на: Вто 03-02-2015 1:21 pm    Заглавие: Отговорете с цитат Back to top

@AChechev - Благодаря за съвета. Приемникът ми е http://media.mtel.bg/private/pdf/general/DTH-User-Guide-Preview.pdf

Ако поддържа работа с моторче, то следващият въпрос е трябва ли ми допълнителна карта за ползване или мога със тази да гледам free канали?

Благодаря Smile

AChechev
Разбиращ
Разбиращ

Местожителство: Sevlievo

МнениеПуснато на: Вто 03-02-2015 4:53 pm    Заглавие: Отговорете с цитат Back to top

Картата няма нищо общо с FTP каналите,Тя е само за кодирани канали.Като гледам,приемника няма такава функция/обикновенно операторски приемници се ползват за един спътник/Но на 16Е има свободни каанали.Ако приемника може да избира ръчно транспордери ползвай това: http://www.lyngsat.com/Eutelsat-16A.html.

vlado0686
новобранец
новобранец

МнениеПуснато на: Вто 03-02-2015 6:25 pm    Заглавие: Отговорете с цитат Back to top

Kaon 1300 HD е моделът на приемника. За съжаление в т.нар. "user manual" който е в кутията и на сайта на МТел няма описано как да търсим/сменяме транспондера.

blajev
Moderator
Moderator

Местожителство: Fuengirola-Espana

МнениеПуснато на: Сря 04-02-2015 9:57 am    Заглавие: Отговорете с цитат Back to top

Ако си мераклия за мотор,връщаш им скопеното дърво и искаш да ти го сменят с модул и след това си копуваш свестен приемник който подържа модула им и си готов,друг е въпроса с тази малка антенка какво ще изкараш и въпросът е,че са си разходи ако искаш екстри!

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение MSN Messenger
vlado0686
новобранец
новобранец

МнениеПуснато на: Пон 23-03-2015 12:07 am    Заглавие: Отговорете с цитат Back to top

Тази вечер се разрових из нета и доста канали успях да открия благодарение не Мтелското оборудване. Следва въпрос - как да ги разкодирам ? Smile

sergo
Разбиращ
Разбиращ

МнениеПуснато на: Пон 23-03-2015 3:13 am    Заглавие: Отговорете с цитат Back to top

Като си платиш. Laughing

vlado0686
новобранец
новобранец

МнениеПуснато на: Пон 23-03-2015 9:36 am    Заглавие: Отговорете с цитат Back to top

sergo написа:
Като си платиш. Laughing

Ок, това е ясно Smile Въпросът е как? Специално Sky Sports Italia си струва всяко евро. Или май не е възможно изобщо да ползвам/плащам тия канали? И тук идва другия въпрос - има ли начин да се разкодират "по втория начин" ?

sergo
Разбиращ
Разбиращ

МнениеПуснато на: Пон 23-03-2015 11:24 am    Заглавие: Отговорете с цитат Back to top

С това обурудване можеш да гледаш само каналите на МТел,за всички други начини има други приемници от 50 до 850лв. Laughing

Venko
Експерт
Експерт

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон 23-03-2015 5:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат Back to top

Колега, извинявай, но имам въпрос. Можеш ли да гледаш хърватските канали? Ходих в офиса на МТел до Операта и там една кака ми обясни, че може, ама не може. Затова питам абонат. Благодаря предварително. Very Happy

blajev
Moderator
Moderator

Местожителство: Fuengirola-Espana

МнениеПуснато на: Пон 23-03-2015 6:13 pm    Заглавие: Отговорете с цитат Back to top

Venko написа:
Колега, извинявай, но имам въпрос. Можеш ли да гледаш хърватските канали? Ходих в офиса на МТел до Операта и там една кака ми обясни, че може, ама не може. Затова питам абонат. Благодаря предварително. Very Happy

Друга платформа са колега нищо,че са Конакс,все едно с карта на булсат да ти трагне полариса,няма как да стане!

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение MSN Messenger
Venko
Експерт
Експерт

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто 24-03-2015 11:42 am    Заглавие: Отговорете с цитат Back to top

Не са друга платформа. И транспондерите са едни и същи. Rolling Eyes

vlado0686
новобранец
новобранец

МнениеПуснато на: Съб 28-03-2015 3:27 pm    Заглавие: Отговорете с цитат Back to top

Ура, сдобих се със приемник СКАЙ САТ. Сега искам да ви помоля да ми дадете линк за шеринг уеб сайт. Искам да си купя някакъв евтин пакет за да тествам ще мога ли да се справя. Някой да помогне?

Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    BG SAT - Форум за сателитна телевизия Форуми -> ОБОРУДВАНЕ Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

Условия за реклама

Template Cobalt, Copyright © 2002-2006 Jakob Persson